Myrthe

Mijn naam is Myrthe en dit is mijn getuigenis.

 

Ik ben van huis uit katholiek opgevoed, echter ben ik daar altijd erg vrij in gelaten. Naarmate ik wat ouder werd hoefde ik niet meer mee naar de kerk, dus dat deed ik dan ook niet meer. Ik heb een goede opvoeding gehad met sterke normen en waarden, maar een van de belangrijkste dingen thuis was dat als je wilt slagen, moet je daar dan ook hard voor werken. Ik kon goed leren op school maar naarmate ik ouder werd en naar de middelbare school ging werd de druk om te presteren steeds groter. Dat maakte mij hard naar mijzelf toe omdat ik graag aan het verwachtingspersoon van anderen wilde voldoen. Van de buitenkant leek het mij allemaal niets te doen. Maar ondertussen kwam ik in een neerwaartse spiraal van minderwaardigheid, zelfhaat en faalangst. Ik begon me steeds meer te isoleren en een muur om mezelf heen te bouwen om niet gekwetst te worden. Naarmate mijn tienerjaren voorbij gingen werd dat alleen maar erger. Waar de meeste mensen dan opzoek gaan naar tijdelijke vervulling om die gevoelens te overheersen (zoals uitgaan en relaties), ging ik op zoek naar de zin van het leven. Ik begon de het hindoeisme te bestuderen, het jodendom, het boedisme, new age beweging en begon me zelfs in te lezen in de duistere geheimen van voodoo. Ik kwam heel veel dingen te weten, en ik dacht dat het “wijsheden” waren…. maar het maakte mij geen andere persoon, ik bleef nog steeds strijden met dezelfde gevoelens.

 

Toen ik 17 was kwam er een meisje werken op mijn zaterdag baantje. Ze vertelde me dat ze altijd naar de kerk ging, maar ik merkte al snel dat ze niet katholiek was, en op een keer nodigde ze me uit voor een jongerenavond. In de eerste instantie moest ik daar niets van hebben. “Leuk voor haar, maar niets voor mij” dacht ik toen nog. Echter op die betreffende avond kreeg ik opeens zo’n sterke overtuiging om toch even te gaan kijken. Uiteindelijk ben ik gegaan zonder enige verwachtingen.

Toen ik daar aankwam was ik echt zo verbaasd, er waren zoveel jongeren die zo vol blijdschap en vreugde waren. Zoiets had ik nog nooit gezien! Ik vroeg me echt af hoe dat kon? Om heel eerlijk te zijn heb ik van die avond niet heel veel mee gekregen omdat alles zo snel ging en zo nieuw was. Het enige wat me is bijgebleven waren de gedachten; “stel dat God nu werkelijk bestaat? Dan moet ik dat toch echt weten? Ik heb alles onderzocht, maar nooit de God van de bijbel. Stel dat Hij echt bestaat, dan wil ik daar niet achter komen als ik dood ben?” Dus ik sprak eigenlijk hard op, “God als het waar is dat u werkelijk bestaat, wilt U mij dat laten weten? Maar als u niet bestaat dan heb ik niets te verliezen, dan ga ik gewoon verder met mijn leven maar dan kan ik dit tenminste uit sluiten. En zo ging ik eigenlijk naar huis.

 

Maar in de tijd daarna begonnen er dingen in mij te veranderen, ik voelde me blij en rustig van binnen. Precies 2 weken daarna, was ik op een zaterdag middag alleen op mijn kamer. Ik lag op mijn bed toen ik opeens het volledige besef kreeg, en ik zei hard op: God ik geloof werkelijk dat u bestaat!!! Maar toch wist ik dat alleen geloven dat God bestaat niet genoeg was. En ik begon op internet te zoeken, hoe je God persoonlijk kunt leren kennen, en iedere keer las ik dat het kwam door Jezus, en ik las voor het eerst in mijn leven over het evangelie, en hoe je vergeving kunt krijgen voor je zonden, dat wij die last niet zelf kunnen dragen, maar dat we alleen door genade behouden kunnen worden. Opeens viel het kwartje…… in al die andere “religies” die ik had onderzocht, ging het om hetgeen wat JIJ moest doen om verlicht te worden, maar JEZUS heeft die prijs al betaald, we hoeven het niet op eigen kracht te doen. Hoe simpel maar ongelofelijk diep is dat!!!!

Ik heb die informatie uitgeprint en ik heb het gebed om Jezus in je hart te vragen gebeden. Op dat moment wist ik eigenlijk helemaal niet wat ik deed, want ik had daarvoor nog nooit van het evangelie of bekering gehoord. Maar dat moment zal ik nooit meer vergeten, er stroomde zo’n blijdschap door me heen alsof je een fles cola heel hard schud dat alles gaat bruisen. Vanaf dat specifieke moment ben ik radicaal veranderd. God heeft mijn leven werkelijk omgedraaid en me genezen en hersteld van alle pijn en overtredingen van het verleden. Maar het aller mooiste is dat de God die ik dien, diezelfde wonderbare en persoonlijke God wil zijn voor u! Het enige wat u hoeft te doen is hem dat te vragen………