Heidy

Hallo, mijn naam is Heidy Thielman en ik wil graag vertellen wat God in mijn leven heeft gedaan.

In 2002 ben ik samen met mijn vriend naar Nederland gekomen om te studeren.

Eenmaal hier gekomen voelde ik me “Vrij”, vrij van verplichtingen en vooral van mijn ouders. We gingen voor het eerst samenwonen en dachten dat we het samen hier zouden maken. Maar helaas was het niet zoals we dachten, we kwamen elkaar telkens tegen, we waren niet meer gelukkig met elkaar. In de ogen van onze familieleden en vrienden waren we een “gelukkig stel”, we deden alsof, maar wisten in ons hart dat het einde van onze relatie nabij was. Na 1 jaar zijn we apart gaan wonen. Ik ging naar Breda en hij bleef in Den Haag wonen.

In december 2004 werd ik uitgenodigd voor een dienst, waar ik samen met een vriendin naartoe ging. Na de dienst kreeg ik de overtuiging in mijn hart dat ik een keuze moest maken en God moest gaan dienen, maar ik deed dat niet. Ik heb in het verleden nare dingen meegemaakt waardoor mijn geloof in God verzwakt werd. Ik ging naar huis en bad tot God en zei: “God als u werkelijk bestaat, openbaar uzelf en laat me zien welke weg ik moet volgen en dan zal ik u dienen”.

Het duurde niet lang voordat God zich openbaarde en begin januari 2005 heb ik mijn leven aan Jezus Christus gegeven. Sindsdien ervaar ik een vreugde en vrede in mijn hart, die ik nooit daarvoor heb kunnen ervaren. God heeft mijn leven compleet veranderd en ik ben hem zo dankbaar hiervoor. Na een maand heb ik mijn vriend voor een dienst uitgenodigd en ook hij gaf zijn leven aan God, 1,5 jaar later zijn we in het huwelijksbootje gestapt en ervaren een liefde voor elkaar die we daarvoor nooit hadden.

God heeft alles hersteld in onze relatie en het vertrouwen is weer teruggekomen.