Chagnoux

Mijn naam is Chagnoux Gomez Arteaga en ik wil graag vertellen hoe God mijn leven  veranderd heeft. Ik ben van huis uit katholiek opgevoed en wist dus dat God bestond maar ik ervoer Hem niet, in de kerk niet en in mijn persoonlijke leven ook niet. Van jongs af aan voelde ik een leegte in mijn hart en dat ging door tot ver na mijn tienerjaren. Ik werd steeds depressiever -terwijl je dat aan de buitenkant niet zag- en dacht er steeds vaker over na om zelfmoord te plegen want ik zag het doel van het leven niet in. Ik heb op allerlei manieren geprobeerd om rust te vinden in mijn hart, maar niets hielp, de zelfhulpboeken niet van Dr. Phill, Pilates-lessen niet, relaties niet, ik werd alleen maar steeds depressiever en kocht waar ik maar zin in had met mijn creditcard wat resulteerde in een schuld van bijna €16.000.

Toen ik afgestudeerd was verbrak ik de relatie met de jongen waarmee ik samenwoonde en ging op mijzelf wonen en werken bij Nationale Nederlanden. Daar sprak een collega mij aan en nodigde mij uit voor een Antilliaanse avond met een toneelstuk. Ik was er nieuwsgierig naar en vroeg haar naar meer details en ze gaf aan dat het van hun kerk was. In de eerste instantie wilde ik daar niks van weten want ik was niet op zoek naar een kerk, tot ik besefte dat ik niks te verliezen had. Ik ging daar naar toe en vond het geweldig, het toneelstuk was heel grappig en op het einde was er een oproep. Daarin werd verteld dat wanneer je zonden had, je tot bekering kon komen en vergeving kon vragen van je zonden. Ik had genoeg zonden maar durfde geen gehoor te geven aan
de oproep. Naderhand heb ik toch het bekeringsgebed gebeden met een meisje uit de kerk en zei daarna tegen mijn collega dat ik mij niet anders voelde,maar dat ik de zondag daarop wel naar de kerk wilde komen in Breda.

De volgende dag stond ik op en ik voelde me anders, sterker, alsof ik de hele wereld aankon en besefte dat ik- wanneer ik zondag naar de kerk zou gaan en weer zon sterke overtuiging zou krijgen- dat ik wel gehoor wilde geven aan de oproep. Die zondag ging ik naar de kerk en tijdens de dienst kreeg ik die overtuiging weer dat ik zonden had en God nodig had om mij te vergeven van die zonden en ik ging naar voren en gaf mijn leven aan God.

Dit is nu 3,5 jaar geleden en het is de BESTE keuze die ik ooit gemaakt heb!! Ik heb er geen enkele dag spijt van gehad, de rust waarnaar ik jaren naar op zoek was, gaf God mij in één keer. Er staat geschreven in de bijbel: Kom tot mij, allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal je rust geven. God is getrouw en heeft dat gedaan en ik ben sindsdien alleen maar gezegend, na twee jaar keihard werken heeft God mij geholpen om versneld van mijn schulden af te komen en ik ben nu schuldenvrij! Wat een heerlijk gevoel is dat.

Vanaf toen ben ik enorm gezegend met een nog betere baan, een appartement in Breda en ben ik getrouwd met mijn geweldige man Luis en nu hebben we ook een zoon. God heeft mijn hart gevuld met blijdschap en rust gegeven waar ik al die jaren naar op zoek was! Jezus zegt: “Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven…”